ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН И ЖАБАЉ ЗАЈЕДНО ПОДНЕЛЕ КАНДИДАТУРУ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ 12. СПОРТСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ

ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН И ЖАБАЉ ЗАЈЕДНО ПОДНЕЛЕ КАНДИДАТУРУ ЗА ОРГАНИЗАЦИЈУ 12. СПОРТСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ РАДНИКА ВОЈВОДИНЕ

У четвртак 16.04.2015. године, у подне у просторијама Спорта за све Војводине у Новом Саду, представници општине Темерин, Далибор Шандор и општине Жабаљ, Витомир Лисица поднели су заједничку кандидатуру за организацију 12. спортске Олимпијаде радника Војводине 2019.године.

Подношењу кандидатуре предходиле су скупштинске Одлуке које су изгласали одборници општине Темерин и одборници општине Жабаљ почетком године.

Добијање организације Олимпијаде је од  великог значаја јер са собом носи одређене бенефите за развој спорта у општинама домаћинима. Уколико општине Темерин и Жабаљ добију организацију 12. СОРВ то ће значити да ће у овим општинама доћи до одређених улагања у спортску инфраструктуру  – пре свега оних објектата – у којима ће се одвијати такмичења. Тако ће након завршетка олимпијаде објекти остати спортистима, рекреативцима, омладинцима. Поред спортског аспекта догађај има и економски аспект, јер ће у тих неколико дана домаћин угостити неколико хиљада посетилаца и учесника и тако директно омогућити зараду локалним угоститељским и осталим услужним објектима.
Олимпијада радника Војводине одржава се сваке четврте године, ове године домаћин је општина Србобран, а општина Темерин на 11. СОРВ има своје представнике у фудбалу.

Аутор: Далибор Шандор, члан Општинског већа за ресор спорт и омладина

Свиђања:
Datum:
20 априла, 201526 августа, 2020
Језици »
Font Resize
Contrast