Počelo čišćenje melioracionog kanala J -152

Počelo čišćenje melioracionog kanala J -152

Blagovremenom reakcijom lokalne samouprave Opštine Temerin, preko resora za poljoprivredu, finansira se izmuljenje melioracionog kanala prvog reda broj J-152 (kanal je dugačak 18,64 km, počinje od pravoslavnog groblja u Starom Đurđevu, protiče pored Starog parka, bloka 18, pored prečistača i u Gospođinačkom ataru se uliva u Jegričku).

Radovi na izmuljenju kanala počeli su 22.02.2012. godine i trajaće do kraja marta tekuće godine. Ukupna dužina deonice koja je predviđena za izmuljenje je blizu 6 km, a izvođač radova je VDP“Šajkaška“ Novi Sad. Prema rečima Zdravka Vašalića, člana opštinskog veća zaduženog za resor poljoprivrede, radovi na izmuljenju su blagovremeno počeli da bi sistem kanala za odvodnjavanje mogao da prihvati svu količinu atmosferskih voda nastalih topljenjem velikih količina snega, naročito u građevinskom reonu naselja Temerin.

Obzirom da pomenuti kanal prihvata i otpadne vode iz prečistača, investicija je višestruko isplativa. Ako vremenski uslovi dozvole i ako dobijemo potrebne saglasnosti, opštinsko veće razmatra mogućnost čišćenja jezera u parku pored koga protiče kanal J-152.

Autor: Opštinsko veće, resor za poljoprivredu

Sviđanja:
Datum:
23 februara, 201228 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast