DOGOVOR O AKTIVNOSTIMA U NAREDNOM PERIODU NA PARKU PRIRODE JEGRIČKA
DOGOVOR O AKTIVNOSTIMA U NAREDNOM PERIODU NA PARKU PRIRODE JEGRIČKA

DOGOVOR O AKTIVNOSTIMA U NAREDNOM PERIODU NA PARKU PRIRODE JEGRIČKA

Dana 13.11.2014. godine sa početkom u 11 časova, na Informativnom centru Parka prirode „Jegrička“, koji se nalazi na teritoriji opštine Temerin, održan je sastanak Saveta korisnika pomenutog zaštićenog područja.

Sastanku su pored predstavnika opštine Temerin- domaćina, upravljača JVP Vode Vojvodine, predstavnika Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, predstavnika opštine Žabalj i Vrbas, prisustvovali i predstavnici ribolovaca, lovaca, planinara i ljubitelja prirode.

Cilj organizovanja sastanka je bio dogovor oko buduće saradnje korisnika zaštićenog područja, upravljača JVP Vode Vojvodine, Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, kao i sagledavanje dosadašnjih iskustava i iznalaženje načina rešavanja problema na terenu.

Na sastanku je takođe bilo reči o predhodnim i budućim aktivnostima, koje treba realizovati, s ciljem da se očuva tj. poboljša stanje biljnog i životinjskog sveta ovog regiona uz mudro korišćenje zaštićenih prostornih celina ovog područja.

Ovom prilikom, dogovoreno je sledeće:

· Upravljač će distribuirati promotivni materijal Udruženjima za sportski ribolov, koja se nalaze u granicama zaštićenog područja, sa ciljem edukacije, tj. popularizacije i približavanja osobenosti zaštićenog područja Parka prirode „Jegrička“ širokoj javnosti;

· Korisnici ovog prostora dostaviće upravljaču ili nadležnoj lokalnoj samoupravi svoje predloge, pitanja, primedbe ili sugestije, koji će se , rešavati, kako bi se u što kraćem vremenskom periodu pronašlo rešenje za određene probleme i kao takvo implementiralo na terenu;
Sviđanja:
Datum:
10 februara, 20202 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast