ИЗВЕШТАЈ СА САСТАНКА ТЕМЕРИНСКИХ ПРИВРЕДНИКА И ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ
ИЗВЕШТАЈ СА САСТАНКА ТЕМЕРИНСКИХ ПРИВРЕДНИКА И ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ

ИЗВЕШТАЈ СА САСТАНКА ТЕМЕРИНСКИХ ПРИВРЕДНИКА И ЛОКАЛНЕ ВЛАСТИ

У организацији локалне власти – ресора за привреду, одржан је отворен састанак са око 70 привредника општине Темерин. Састанак је организован са идејом да се     привредници упознају са плановима локалне самоуправе, али и републике и покрајине када је у питању активна политика запошљавања и самозапошљавања у 2015. години.

Поред поменутог привредници су упознати и са другим питањима – олаксицама које ће привредницима помоћи у обављању њихове делатности. У припреми је одлука о утврђивању доприноса (комуналија за уређивање грађевниског земљишта која ће након усвајања ове одлуке бити умањена у просеку за око 20%). Овом одлуком ће бити регулисано да ће изградњу хала и складишта намењених за производњу бити ослобођени доприноса за уређење грађевиснког земљишта.

Председник општине Ђуро Жига је најавио израду стратегије развоја општине за период 2016- 2020 година. Бољи живот грађана, боље школство, боље здравство, боља социјална политика, може да се реализује само уз побољшање привреде и стварање бољег привредног амбијента истакла је Мира Родић члан општинског већа за     привреду општине Темерин.

У циљу прилагођавања средњошколског образовања потребама наше привреде Мира Родић је упознала привреднике да локала самоуправа стипендира 18 ученика који похађају производна занимања у средњој школи Лукијан Мушицки у Темерину.

Такође је истакнуто да сива економија значајно отежава функционисање легалне привреде, те је члан општинског већа за привреду Мира Родић најавила да ће се потрудити да се организује отворен састанак привреде општине темерин и надлежних инспекцијских органа.

Свиђања:
Datum:
10 фебруара, 20202 августа, 2020
Језици »
Font Resize
Contrast