IZVEŠTAJ SA SASTANKA TEMERINSKIH PRIVREDNIKA I LOKALNE VLASTI
IZVEŠTAJ SA SASTANKA TEMERINSKIH PRIVREDNIKA I LOKALNE VLASTI

IZVEŠTAJ SA SASTANKA TEMERINSKIH PRIVREDNIKA I LOKALNE VLASTI

U organizaciji lokalne vlasti – resora za privredu, održan je otvoren sastanak sa oko 70 privrednika opštine Temerin. Sastanak je organizovan sa idejom da se     privrednici upoznaju sa planovima lokalne samouprave, ali i republike i pokrajine kada je u pitanju aktivna politika zapošljavanja i samozapošljavanja u 2015. godini.

Pored pomenutog privrednici su upoznati i sa drugim pitanjima – olaksicama koje će privrednicima pomoći u obavljanju njihove delatnosti. U pripremi je odluka o utvrđivanju doprinosa (komunalija za uređivanje građevniskog zemljišta koja će nakon usvajanja ove odluke biti umanjena u proseku za oko 20%). Ovom odlukom će biti regulisano da će izgradnju hala i skladišta namenjenih za proizvodnju biti oslobođeni doprinosa za uređenje građevisnkog zemljišta.

Predsednik opštine Đuro Žiga je najavio izradu strategije razvoja opštine za period 2016- 2020 godina. Bolji život građana, bolje školstvo, bolje zdravstvo, bolja socijalna politika, može da se realizuje samo uz poboljšanje privrede i stvaranje boljeg privrednog ambijenta istakla je Mira Rodić član opštinskog veća za     privredu opštine Temerin.

U cilju prilagođavanja srednjoškolskog obrazovanja potrebama naše privrede Mira Rodić je upoznala privrednike da lokala samouprava stipendira 18 učenika koji pohađaju proizvodna zanimanja u srednjoj školi Lukijan Mušicki u Temerinu.

Takođe je istaknuto da siva ekonomija značajno otežava funkcionisanje legalne privrede, te je član opštinskog veća za privredu Mira Rodić najavila da će se potruditi da se organizuje otvoren sastanak privrede opštine temerin i nadležnih inspekcijskih organa.

Sviđanja:
Datum:
10 februara, 20202 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast