OPŠTINE TEMERIN I ŽABALJ ZAJEDNO PODNELE KANDIDATURU ZA ORGANIZACIJU 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

OPŠTINE TEMERIN I ŽABALJ ZAJEDNO PODNELE KANDIDATURU ZA ORGANIZACIJU 12. SPORTSKE OLIMPIJADE RADNIKA VOJVODINE

U četvrtak 16.04.2015. godine, u podne u prostorijama Sporta za sve Vojvodine u Novom Sadu, predstavnici opštine Temerin, Dalibor Šandor i opštine Žabalj, Vitomir Lisica podneli su zajedničku kandidaturu za organizaciju 12. sportske Olimpijade radnika Vojvodine 2019.godine.

Podnošenju kandidature predhodile su skupštinske Odluke koje su izglasali odbornici opštine Temerin i odbornici opštine Žabalj početkom godine.

Dobijanje organizacije Olimpijade je od  velikog značaja jer sa sobom nosi određene benefite za razvoj sporta u opštinama domaćinima. Ukoliko opštine Temerin i Žabalj dobiju organizaciju 12. SORV to će značiti da će u ovim opštinama doći do određenih ulaganja u sportsku infrastrukturu  – pre svega onih objektata – u kojima će se odvijati takmičenja. Tako će nakon završetka olimpijade objekti ostati sportistima, rekreativcima, omladincima. Pored sportskog aspekta događaj ima i ekonomski aspekt, jer će u tih nekoliko dana domaćin ugostiti nekoliko hiljada posetilaca i učesnika i tako direktno omogućiti zaradu lokalnim ugostiteljskim i ostalim uslužnim objektima.
Olimpijada radnika Vojvodine održava se svake četvrte godine, ove godine domaćin je opština Srbobran, a opština Temerin na 11. SORV ima svoje predstavnike u fudbalu.

Autor: Dalibor Šandor, član Opštinskog veća za resor sport i omladina

Sviđanja:
Datum:
20 aprila, 201526 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast