Opštinsko takmičenje kviza „Prljavo ili čisto – nije isto“ u Temerinu

Opštinsko takmičenje kviza „Prljavo ili čisto – nije isto“ u Temerinu

I ove školske godine učenici osnovnih škola na teritoriji opštine Temerin učestvovaće u edukativnom takmičenju kroz kviz „Prljavo ili čisto – nije isto“ koje će se održati u četvrtak, 13. februara. Cilj kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju zaštite životne sredine, kao i znanja o reciklaži i ekologiji. Timovi koje će činiti učenici od petog do osmog razreda osnovnih škola kroz pitanja koja proveravaju znanje, ali i zanimljive igre biće u prilici da između ostalog nauče zašto je reciklaža važna, šta se može reciklirati i kako se pravilno razdvaja otpad.

Nakon prvog kruga takmičenja, uslediće opštinsko finale, a pobednička škola predstavljaće opštinu Temerin na regionalnom takmičenju Južnobačkog regiona za upravljanje otpadom. Kviz se organizuje u okviru saradnje opštine Temerin i GIZ projekta „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI)“, a sprovodi ga NVO „Ekološki talas“.

Projekat „Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena (DKTI)” nemačke razvojne saradnje koji sprovodi nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, u 17 lokalnih samouprava radi na unapređenju sistema upravljanja otpadom na lokalnom i regionalnom nivou. U okviru projektnih aktivnosti u Južnobačkom regionu za upravljanje otpadom u osam lokalnih samouprava aktivnosti se sprovode sa ciljem povećanja stepena reciklaže, uvođenja primarne separacije otpada, ali i opštem unapređenju rada lokalnih komunalnih preduzeća. GIZ projekat pruža podršku lokalnim samoupravama u planiranju i donošenju strateških dokumenata u cilju unapređenja stanja u ovoj oblasti. Takođe, uz pomoć GIZ-a aktivnosti u uspostavljanju sistema razdvajanja i smanjenja količine otpada uključile su i podršku JKP u opremi, pa je tako u MZ Sirig u Temerinu građanima podeljeno 1000 kanti za odvojeno sakupljanje PET ambalaže.

Sviđanja:
Datum:
11 februara, 202011 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast