Osnovna škola Petar Kočić u Temerinu

Osnovna škola Petar Kočić u Temerinu

Osnovna škola Petar Kočić u Temerinu je najveća školska ustanova koja ima oko 1500 učenika koji nastavi pohađaju u četiri objekta sa ukupno 50 odeljenja, 8 odeljenja ima nastavu na maternjem mađarskom jeziku. Centralni objekat u kome se nastava odvija na srpskom jeziku u 30 odeljenja izgrađen je 1974. godine. Projektom je planirana izgradnja aneksa škole A koji do danas nije izgrađen.

Objekat u Starom Đurđevu izgrađen je 1930. godine a njega koriste 8 odeljenja osnovne škole i predškolska ustanova. Tokom 2006. godine počela je dogradnja objekta u Starom Đurđevu.Novi objekat treba da omogući školovanje od prvog do osmog razreda u istoj zgradi, U okviru škole gradi se nova fiskulturna sala.

Škola Petar Kočić koristi nekoliko učionica centralnog objekta škole Kokai Imre kao i učionice iste škole u objektu na Telepu. Kraj svih objekata ove škole izgrađeni su i uređeni sportski tereni i igrališta, a školi je na raspolaganju sportska hala i dve sportske sale. Ima centralno grejanje i savremenu kuhinju. Radi u dve smene i zapošljava 87 lica.

Sviđanja:
Datum:
10 februara, 20202 avgusta, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast