ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА УГ „КАП“

ПРОЈЕКЦИЈА ФИЛМА УГ „КАП“

У Омладинском клубу општине Темерни у петак 2. октобра 2020. године одржан је радни доручак представника/ца општинске управе, локалних институција и организација, на иницијативу Монике Жуњи, чланице Уг Кап. Представљен је пројекат „Изградња капацитета жена са инвалидитетом за заговарање њихових сексуалних и репродуктивних права у пет локалних заједница у Србији (Крагујевац, Рашка,Темерин, Ужице, Врање) који реализује организација“ ИЗ КРУГА –ВОЈВОДИНА из Новог Сада уз подршку популационог фонда Уједињених нација у партнерству са локалним партнерима УГ Кап из Темерина.

У оквиру пројекта Моника Жуњи окупила је тим људи и осмислила концепт кратког филма који илуструје изазове три младе девојке са инвалидитетом које се свакоднево суочавају са физичким баријерама које додатно отежавају кретање. Маја Јовић из Сирга због оштечћеног слуха сматра да би била одлична идеја да се здравствене услуге заказују смс или путем друштвених мрежа. Моника, Маја и Биљана Кнежевић су своју приче испричале уз подршку Марије Јовић мајке маје Јовић, Филипа Марића сарадника Канцеларије за младе општине Темерин као и Татјане Срдић из УГ Кап.

Након пројекције филма, члан општинског већа за здравстена и социјална питања господин Славко Тодоровић, Дејан Ајдуковић начелник одељења пољопривреде и инвестиција као и представници/це Дневног центра за децу и родитеље „Драгана Сека Гвозденовић“ Темерин, Центра за социјални рад општине Темерин, организације Центра креативног окупљања Темерин и Канцеларије за младе су продискутовали предлоге и идеје о унапређењу положаја особа са инвалидитетом у општини Темерин и изразили спремност да у наредном периоду заједно са активним организацијама цивилног друштва раде на решавању наведених баријера.

Свиђања:
Datum:
6 октобра, 202020 октобра, 2020
Језици »
Font Resize
Contrast