PROJEKCIJA FILMA UG „KAP“

PROJEKCIJA FILMA UG „KAP“

U Omladinskom klubu opštine Temerni u petak 2. oktobra 2020. godine održan je radni doručak predstavnika/ca opštinske uprave, lokalnih institucija i organizacija, na inicijativu Monike Žunji, članice Ug Kap. Predstavljen je projekat „Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom za zagovaranje njihovih seksualnih i reproduktivnih prava u pet lokalnih zajednica u Srbiji (Kragujevac, Raška,Temerin, Užice, Vranje) koji realizuje organizacija“ IZ KRUGA –VOJVODINA iz Novog Sada uz podršku populacionog fonda Ujedinjenih nacija u partnerstvu sa lokalnim partnerima UG Kap iz Temerina.

U okviru projekta Monika Žunji okupila je tim ljudi i osmislila koncept kratkog filma koji ilustruje izazove tri mlade devojke sa invaliditetom koje se svakodnevo suočavaju sa fizičkim barijerama koje dodatno otežavaju kretanje. Maja Jović iz Sirga zbog oštečćenog sluha smatra da bi bila odlična ideja da se zdravstvene usluge zakazuju sms ili putem društvenih mreža. Monika, Maja i Biljana Knežević su svoju priče ispričale uz podršku Marije Jović majke maje Jović, Filipa Marića saradnika Kancelarije za mlade opštine Temerin kao i Tatjane Srdić iz UG Kap.

Nakon projekcije filma, član opštinskog veća za zdravstena i socijalna pitanja gospodin Slavko Todorović, Dejan Ajduković načelnik odeljenja poljoprivrede i investicija kao i predstavnici/ce Dnevnog centra za decu i roditelje „Dragana Seka Gvozdenović“ Temerin, Centra za socijalni rad opštine Temerin, organizacije Centra kreativnog okupljanja Temerin i Kancelarije za mlade su prodiskutovali predloge i ideje o unapređenju položaja osoba sa invaliditetom u opštini Temerin i izrazili spremnost da u narednom periodu zajedno sa aktivnim organizacijama civilnog društva rade na rešavanju navedenih barijera.

Sviđanja:
Datum:
6 oktobra, 202020 oktobra, 2020
Jezici »
Font Resize
Contrast