Вести

ФОРМИРАНА ВЛАСТ У ОПШТИНИ ТЕМЕРИН


naslovJedneVesti
13.07.2024

 

ФОРМИРАНА ВЛАСТ У ОПШТИНИ ТЕМЕРИН

 

Данас је у Темерину одржана конститутивна седница Скупштине општине Темерин на којој су потврђени мандати новим одборницима, изабран председник Скупштине општине Темерин, заменик председника СО Темерин, секретар СО, председник општине, заменик председника општине и чланови већа.

 

На недавно завршеним локалним изборима, изборна листа коју чине странке окупљене око Српске напредне странке освојила је апсолутну већину, тј. 21 мандат у СО. Затим следе Савез војвођанских Мађара са 5 мандата, Уједињена опозиција за Темерин са 6 мандата и странка За наш Темерин са 1 мандатом.

 

Част да наредне 4 године води локалну самоуправу и буде у служби њених грађана имаће коалиција окупљена око Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке, Покрета социјалиста и Савеза војвођанских Мађара.

 

Седницу је отворио, као председавајући, најстарији одборник и то минутом ћутања за недавно преминулу докторку Марију Вељић из Бачког Јарка, која је била одборник у прошлом сазиву Скупштине општине Темерин.

 

На данашњој седници за председника Скупштине општине Темерин изабран је Роберт Пастор (СВМ), коме ће ово бити трећи мандат на тој функцији. За заменика председника Скупштине општине изабран је Никола Ембер (СПС), а за секретара је постављена Милица Миланков, досадашњи секретар Скупштине општине.

 

За председника општине Темерин изабран је Младен Зец, по други пут. Заменик председника биће Тијана Мишковић. Такође, именовани су и чланови већа и то за ресор привреде Мира Родић, за ресор пољопривреде, руралног развоја и заштите животне средине Лаура Петри, ресор културе, информисања, невладиних организација, спорта и омладине Нина Срдић, за ресор образовања Милица Пјевац, ресор здравства и социјалне заштите Славко Тодоровић, за ресор комуналних делатности и урбанизма Драган Бјељац и за ресор инвестиција и локалног економског развоја Наташа Лемић. 

 

Председник Младен Зец у свом експозеу пожелео је срећу и успех у раду свим новоизабраним одборницима и функционерима. Он се осврнуо на досадашња инвестициона улагања у општини и изнео планове за будућност.

- У протеклом периоду Темерин је добио 30 асфалтираних улица, реконструисане и изграђене школе и вртиће у Темерину, Сиригу, Бачком Јарку, потпуно је реконструисан објекат Месне заједнице у Бачком Јарку, добио је нова дечја игралишта и спортске терене. Континуирано радимо на изградњи фабрике воде, канализационе мреже и инфраструктурном опремању индустријских зона. У блиској будућности чека нас комплетна реконструкција школе и спортске хале у Бачком Јарку, изградња школе на Телепу, нове културне станице очекују Сириг и Бачки Јарак, а ново рухо добиће и зграда Прве месне заједнице у Темерину- изјавио је Зец.

 

- Част је водити локалну самоуправу, али и обавеза да увек ослушкујемо потребе наших суграђана, да водимо рачуна о њиховим потребама и напорно радимо на развоју сваког дела наше општине, насеља и месне заједнице. Зато сам око себе окупио тим младих, вредних, амбициозних и поштених људи са истом визијом и истим циљем. Предано ћемо радити, свако у свом ресору, у служби грађана, јер смо ту захваљујући њима. Желим да уместо свих нас, говоре дела, а не речи. Желим да наш Темерин блиста, расте, развија се и да служи на понос нама и нашим нараштајима- рекао је новоизабрани председник Младен Зец.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>





ПРЕТРАГА ВЕСТИ
Текст:
Датум:

 ФОРМИРАНА ВЛАСТ У ОПШТИНИ ТЕМЕРИН  Данас је у Темерину одржана конститутивна седница Скупштине општине Темерин на којој су
Третмани против одраслих комараца  Обавештавамо Вас да ће "Циклонизација” АД Нови Сад, дана 06. јула 2024.године вршити третман сузбијања
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОКАЗИВАЊЕ ПРАВА ПРЕЧЕГ ЗАКУПА ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН ЗА 2025. ГОДИНУ
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПРАВА КОРИШЋЕЊА БЕЗ ПЛАЋАЊА НАКНАДЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ТЕМЕРИН ЗА 2025.
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ У ВИДУ ШКОЛСКОГ ПРИБОРА ДЕЦИ КОЈА ПОЛАЗЕ У ПРВИ РАЗРЕД OСНОВНЕ ШКОЛЕ ИЗ ИЗБЕГЛИХ И РАСЕЉЕНИХ ПОРОДИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ
predsednika

МЛАДЕН ЗЕЦ

председник општине Темерин